ISU 2 TAHUN LALU DIUNGKIT – HANEESYA HANEE NAFI PERGI KELAB LEPAS JUARAI ‘DEWI REMAJA’

“Assalamualaikum, dah bertahun saya diam pasal benda ni. Tp saya dh penat la dengan benda tak betul macam ni. Tapi kat sini saya nk betul kn SATU benda je. Saya tak pegi club selepas menang Dewi Remaja.

“Lepas menang saya balik with my mom n 2 friends. Kitaorg pegi mkn McDonald’s sebelah astro tu, pegi check CCTV lepas tu I balik tido sebab penat sngt sngt.

“Siapa yg buat cerita pegi club lepas menang tu saya tak tahu. Video tu video lama. Dah 2 bulan kot video tu di ambik. It all happened before I won Dewi. Sebelum korang nk dtg kat social media aku ckp cam ni, tak kesah tua ke muda ke, get your facts right.

Klik untuk gambar besar

Image_2.jpg

“Ini dh FITNAH. Ye betul aku buat salah, aku Cuba nk jd baik ni yg korang kecoh nk ungkit balik kenapa? Nak sngt tengok aku pegi club lagi ke? Org macam korang ni la PUNCA org yg nk jd baik tak nak jd baik. Sebab mulut korang la.

“I don’t care how old you are, but if u act like this I hv no respect for u. What is wrong is wrong what is right is right. I really hope dh tak Ada salah fhm pasal kes Dewi ni ye. Kalau tak suka sngt ngan saya boleh block terus.

“I want to be a better version of myself but pls don’t push me to the wall. Ni bukan masalah i layan netizen, THIS IS ME STANDING FOR MY RIGHT. I DID NOT GO TO THE CLUB AFTER WINNING DEWI REMAJA.

Image_3.jpg

“Lagi satu korang Mak Mak makcik bawang Tak payah nk sindir sindir aku, pegi check ank tu betul betul. Depan mak pakai tudung, mlm tudung pun hilang,” demikian tulis model dan pelakon Haneesya Hanee menerusi laman Instagram miliknya.

Walaupun sudah dua tahun berlalu, namun masih ada lagi yang terus mengungkit mengenai insiden Haneesya ditangkap pergi ke kelab sehingga gelaran ‘Dewi Remaja’ dilucutkan daripadanya.

Sudah banyak penjelasan yang dibuat tetapi segelintir netizen sepertinya tidak serik memerli gadis itu mengenai kontroversi tersebut sehingga kini. Tidak betah asyik disalahkan, Haneesya akhirnya tampil memberikan kenyataan.

Image_4.jpg

Membetulkan persepsi netizen yang menyatakan bahawa dia berparti bagi menyambut kemenangan ‘Dewi Remaja’, jelasnya kejadian itu sebenarnya berlaku beberapa bulan sebelum dia dianugerahkan gelaran tersebut.

Haneesya meminta netizen yang mengecamnya supaya memperbetulkan semula kenyataan mereka memandangkan ianya sudah jatuh fitnah. Bahkan dia mempersoalkan mengapa ramai suka menceritakan kisah lama itu meskipun dia kini sudah sedapa upaya cuba berubah jadi baik.

Bukan itu sahaja, pelakon drama ‘Cik Reen Encik Ngok Ngek’ itu meminta seupaya orang ramai supaya tidak terus mempunyai salah faham mengenai insiden melibatkan ‘Dewi Remaja’ itu lagi. Malah dia berharap semua ‘mak cik bawang’ yang sibuk mengecamnya agar melihat perlakuan anak masing-masing dahulu.

Image_5.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *