“Siapa perempuan simpanan itu bang?”

 

“siapa perempuan simpanan itu bang?”

Suatu hari…seorang suami baru pulang dari meeting (sebenarnya dating)…dan melihat isterinya menangis teresak2…

Suami : Nape ni yang?

Isteri : Sudahla bang..lepaskan saje saya ni!!

Suami : Eh..nape awak cakap camtu lak??

Isteri : Saya tahu..awak ade jumpe pompuan laen kan?

Suami : Eh…apa awak ckp ni?? (terkejut sbb bini macam dah tau perkara sebenar)

Isteri : Sudahla bang..sume nye dah terbukti…ade pompuan yg jwb tepon mase sy call awak…dah byk kali..

Suami : Eerr..aaa…ba..baik la..abg mengaku..abg ade pompuan len..tp..ape yg pompuan tu cakap kt awak?

Isteri : Huh..nyampah…mentang2 sy x tau omputeh…tp sy ade hafal ape yg dier ckp..

Suami : Dier ckp ape?

Isteri : Dier ckp..”The number u have call..cannot be reached at this momment..please try again”……asal sy tepon je..dier ckp camtu…da x reti ckp mende len agaknyer..pompuan camtu pon awak nak?

Suami : …….(dlm hati) alamak…nyesal pula ngaku tadi..

Pengajaran – suami jangan simpan perempuan simpanan kalau sudah beristeri, jadilah suami yang setia.

Leave a Reply