Ustazah Asma’ Harun Tanya Macam Mana Siti Hadapi Satu Demi Satu Ujian Allah

“Ketika Umur 16, 17 Tahun…,"



Ustazah Asma’ Harun Tanya Macam Mana Siti Hadapi Satu Demi Satu Ujian Allah

Ustazah Asma’ Harun Tanya Macam Mana Siti Hadapi Satu Demi Satu Ujian Allah
Ustazah Asma’ Harun Tanya Macam Mana Siti Hadapi Satu Demi Satu Ujian Allah

Penghibur, Datuk Seri Siti Nurhaliza tidak menafikan dia sudah bersedia berdepan dengan pelbagai cabaran dan kritikan selepas mengambil keputusan untuk bergiat aktif dalam industri seni.

Memulakan kerjaya nyanyian sepenuhnya pada usia belasan tahun, Siti yang mesra disapa Tok Ti menjawab perkara tersebut selepas ditanya Ustazah Asma’ Harin apakah amalam atau tip yang digunakan setiap kali menghadapi ujian.

“Apa yang saya pegang daripada dulu bila jadi anak seni kan ustazah, kita secara tak langsung ‘membenarkan’, dedahkan diri kita ni dengan macam-macam dugaan dan cabaran.

“Masa itu, saya sudah bersedia. Dalam erti kata ketika umur 16, 17 tahun bersedia dalam umur macam tulah. Ada masa kita rasa sedih, ada masa rasa down sangat. Ada masa kita pun menangis.

“Memang saya akuilah sepanjang jadi artis ada masa saya give up ustazah. Rasa macam dah la taknak dah menyanyi. Tapi saya fikirkan balik, muhasabah diri sebab ini adalah perjalanan yang saya pilih,” katanya.


DISYORKAN UNTUK ANDA :


Perkongsian tersebut dibuat Siti menerusi sesi live dan kemudiannya dikongsikan kembali di platform TikTok.

Siti juga optimis untuk menggunakan pengaruhnya ke arah kebaikan.

“Nawaitu saya lebih daripada menjadi seorang anak senilah. Dalam masa yang sama, saya rasa plaform sebagai anak seni atau menjadi orang dikenali ni banyak benda kebaikan yang kita boleh buat.

“Sebab itu saya tidak mahu hanya menyanyi sajalah. Kalau boleh dekat dengan masyarakat. Allah bagi saya rezeki berjumpa dengan ramai orang tak kira latar belakang.

“Jadi bila ada dugaan itu, apa yang saya lakukan adalah bertanya dengan diri sendiri semula. Saya kena jadi orang yang sabar. Bila datang fitnah tu, kita tak buat pun orang kata kita buat,” katanya lagi.

Siti pada masa sama akui ada masanya dia berdoa dan mengadu kepadaNya setiap kali wujud perasaan ‘down’ di dalam diri.

Anwar beruntung dapat rawatan zaman BN

Ustazah Asma’ Harun Tanya Macam Mana Siti Hadapi Satu Demi Satu Ujian Allah


DISYORKAN UNTUK ANDA :

LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :


Anwar beruntung dapat rawatan zaman BN

 

 

 



Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker