5 Jenis Ubat Cacing Boleh Dapat Di Pasaran

Amalkan Makan 6 Bulan Sekali



Bilakah kali terakhir anda makan ubat cacing? Ramai yang pasti ada pengalaman makan ubat cacing ketika kecil namun jangkitan cacing boleh menyerang sesiapa sahaja baik muda atau tua. Oleh itu, orang dewasa juga perlu amalkan pengambilan ubat cacing ini.

Mungkin anda masih keliru ada banyak atau tidak jenis ubat cacing yang boleh didapati di pasaran. Maklumlah, risau juga kalau tersalah pilih. Oleh itu, ini 5 jenis ubat cacing yang anda boleh dapat di pasaran dan amalkan makan sebanyak 6 bulan sekali untuk elakkan jangkitan cacing yang serius!

5 JENIS UBAT CACING BOLEH DAPAT DI PASARAN, AMALKAN MAKAN 6 BULAN SEKALI

Maaf sebab share benda ngeri ni. Just nak ingatkan korang untuk makan ubat cacing. Yang kaki makan separuh masak & mentah especially sushi, sashimi, oyster korang paling kena jaga-jaga. Amalkan makan 6 bulan sekali dewasa & kanak-kanak. Tips jimat aku share bawah ni.

1.Korang beli jangan based on brand je. Cari active ingredient dia. Ubat cacing ni ingredient dia mostly albendazole 200mg. Paling murah brand Champs ni. Sedap, perisa coklat. Dekat luar sampai RM7 tapi sini paling murah; RM4.40 je. Banyak aku boleh jimat.



2.Noxworm ni pun okay. Ni pun sedap, perisa coklat. Mostly dekat luar jual RM10 tapi sini RM6.9 je. Jimat kan?

3.Ni la aku cakap branded tu. Semua kenal Zentel ni tapi harga dia almost double from other brand. Siapa yang suka beli berpandukan brand, sini jual Zentel paling murah. 20% lower than market price.

4.Alternative active ingredient lain like this one:

Mebendazole 500mg. M zole. Paling suka sebab perisa vanilla & pisang. Terkejut dekat kedai sampai RM7-8 tapi sini murah gila, RM3.50 je. Paling murah antara semua yang aku share. So apa lagi borong la



5.Aku tahu mesti ramai takut nak telan kan? hahah korang beli yang suspension punya je senang. Tinggal telan je sebab sedap. Macam biasa, pilih kedai yang paling murah, kuasa membeli kat tangan kita.

Twitter @aemieruls_



Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker