Alyph Rupanya Pernah ‘Ignore’ DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

Sekarang Saya Pula Yang Approach, Puji Karya-Karya Dia

Alyph Rupanya Pernah ‘Ignore’ DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

Alyph Rupanya Pernah 'Ignore' DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

Setiap impian itu pasti akan dapat digapai sekiranya kita bekerja keras menuju ke arah itu.

Tujuh tahun aktif dalam bidang seni muzik, akhirnya impian penyanyi dan rapper Yonnyboii untuk bekerjasama dengan salah seorang idolanya iaitu Alyph akhirnya tercapai.

Tampil dengan single kolaborasi bersama, Yonnyboii dan Alyph mempertaruhkan lagu Sengkek.

Yonnyboii atau nama sebenar, Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin, 25, mendedahkan dia pernah menghantar ‘direct message’ (DM) kepada Alyph sebelum bergelar penyanyi lagi kerana terlalu mengagumi bakat yang dimiliki penyanyi kelahiran Singapura itu.

Alyph Rupanya Pernah 'Ignore' DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

“Saya dah lama simpan impian memang nak berduet dengan Alyph. Salah satu cerita yang orang tak tahu, saya pernah DM Alyph di Instagram.

“Saya DM Alyph tu masa belum jadi artis lagi. Saya masih ingat saya tulis bagaimana nak buat lagu macam dia, ‘Hi Alyph, macam mana nak buat lagu? Boleh tolong beri tunjuk ajar? Boleh saya datang ke studio?’” katanya kepada MH.

Yonnyboii ditemui pada majlis pelancaran single Sengkek yang diadakan di The Face Suites, Kuala Lumpur pada Khamis.

Alyph Rupanya Pernah 'Ignore' DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

Sementara itu, menceritakan lebih lanjut tentang perkara itu yang membawa kepada kerjasama mereka, Alyph atau nama sebenar, Muhammad Alif Abdullah, 34, mengakui dia ‘terlepas pandang’ daripada membaca mesej yang dikirim Yonnyboii.

“Saya rasa saya tidak membaca mesej yang diberikan Yonny ketika itu. Biasalah kadangkala kita terlepas pandang dengan mesej-mesej yang dikirim oleh orang ramai.


DISYORKAN UNTUK ANDA :



“Selepas mendengar lagu-lagu Yonnyboii, saya sendiri menghantar mesej kepadanya untuk ucapkan tahniah kerana berjaya menghasilkan karya lagu terbaik.

“Bila Yonny balas mesej itu, dia kata tolong jangan baca mesej-mesej sebelum ini. Daripada situ baharu saya sedar dia pernah menghantar mesej kepada saya,” kata Alyph.

“Selepas tahu dia pernah mengirim mesej, saya sangat hormat dengan tindakannya kerana Yonny seorang artis yang penuh dengan semangat.

Alyph Rupanya Pernah 'Ignore' DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii

“Lihat sekarang, saya pula yang approach dia di DM untuk ucapkan tahniah dan memuji karya-karya lagu hasil ciptaannya,” kata Alyph lagi.

Lagu Sengkek yang merupakan hasil ciptaan SonaOne manakala liriknya pula nukilan Yonnyboii dan Alyph sendiri.

Berkongsi lebih lanjut tentang Sengkek, Yonnyboii berkata dia percaya setiap manusia pastinya pernah melalui fasa ‘kepayahan’ dalam kehidupan masing-masing sebelum bertemu kejayaan.

“Saya rasa semua orang pernah melalui situasi ini, saya juga pernah rasa sengkek (pokai). Disebabkan dia berkaitan dengan ramai orang, kenapa tidak saya tulis sebuah lagu yang orang semua boleh faham.

“Bukanlah nak kata pokai sebab tak bekerja, dulu masa saya pernah kerja restoran fast food pun, saya ada rasa time-time pokai itu.

“Saya nak orang rasa apa yang saya pernah rasa dan maka dengan itu terhasil lagu berjudul Sengkek ini,” kata Yonnyboii lagi.

 

‘SWIPE’ ALYPH Suskes Trending

Alyph Rupanya Pernah ‘Ignore’ DM, Kini Hargai Hasil Kerja Yonnyboii


DISYORKAN UNTUK ANDA :

LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :


Salam RM92.5 Bilion: Lapuran Audit Dedahkan Lagi Skandal Kerajaan PN Best

 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker